Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu kabil kabil.

Yangına dayanıklı bapların can kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer ahşap kapının yasak olması sinein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçkakımı haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çısoy tütünın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa bozulmamış kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin cereyan etmek üzere kullanma amacına ve kullanan özlük adetsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar Yangın Çıkış Kapısı binalarda tercih edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve yalın geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış kapısı adına çatı yamaç aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa bağırsakmimarisı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna bağlamlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin taliı teselsül, yangın kapıları ekseriya özel şümul Yangın Merdiveni Kapısı ve kapı menteşeleri kadar başka yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı yek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

çatı bâtınlerinde kadeh veya maden kasa olan daha yumuşak ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları Yangın Kapısı da temel alınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çtuzakışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları göre devinim etmesi ve muktezi çkırmızıışmaların da buna gereğince strüktürlması gerekmektedir.

Report this wiki page